Newsletter from Skandinavian – Saybias booking agency (In Danish)

Saybia tog tre af de tungeste priser til “Danish Music Awards” i Forum i marts 2003. De fik priser i kategorierne “Årets Danske Gruppe”, “Årets Danske Album” og “Årets Danske Sanger”. Derefter var Saybia klar med en liveudgivelse, der blev udsendt i såkaldt “limited edition”, hvilket vil sige at den kun kom i 5000 eksemplarer herhjemme.

Saybia live EP’en udkom d. 7. april og indeholdt en række sange optaget i Holland i februar måned. Saybia har haft stor turnésucces i netop Holland, men også i lande som Belgien, Schweiz, Norge og Østrig, hvor der har været udsolgte huse.

EP’en indeholder liveudgaver af sange hentet fra succesalbummet “The Second You Sleep”, der nu har rundet 125.000 solgte eksemplarer i Danmark. Men der var også et nyt nummer med “Apart”, som gruppen har turneret med denne vinter. Derudover ligger der en CD-ROM del på EP’en. Den indeholder gruppens nye internationale video til sangen “Inspite Of…” , en “Behind the scenes” video, og så er der også et omfattende fotogalleri, hvor man kan følge bandet på en del af deres Europaturne.

EP’en udkom 4 dage før det gik løs med tre koncerter i Danmark. Den 10. april i et næsten udsolgt Ridehus i Århus, den 11. april i et overfyldt Magasinet i Odense og endelig sluttede bandet af med manér i en propfuld KB-Hal i København d. 12. april.

SAYBIA

  • de store vindere ved Danish Music Awards 2003
  • fortsætter togtet ud i verden
  • enkelte koncerter i Danmark sommeren 2003

Der stod Saybia på ikke mindre end 3 styks Danish Music Awards, da den danske pladebranche vurderede det sidste år. Herunder de to store som Årets Danske Band og for Årets Danske Album – og så kunne sanger Søren Huss også personligt glæde sig over statuetten som Årets Danske Sanger. Ganske glimrende gået af et band der for mindre end to år siden kun var kendt af en lille trofast fanskare – men som ændrede alt med udgivelsen af debutalbummet THE SECOND YOU SLEEP og monsterhits som THE DAY AFTER TOMORROW, FOOLS CORNER, IN SPITE OF og senest 7 DEMONS.

Saybia er uden tvivl det nye årtusindes største succeshistorie i dansk rock. I hjemlandet har gruppen nu passeret 125.000 solgte eksemplarer af debutalbummet THE SECOND YOU SLEEP – der også blev det mest solgte album i Danmark i år 2002. Det bemærkelsesværdige er ikke mindst at succesen er kommet uden nogen form for tv-annoncering – men er skabt af gode sange, fænomenale koncerter og ikke mindst radiostationernes store tro på bandet. Også internationalt har Saybia vakt opsigt – og debutalbummet er udgivet i mere end 20 lande i Europa + bl.a. Sydafrika og Rusland. Ikke mindst i Holland, Belgien og Schweitz har man taget Saybia til sig – og i januar og februar 2003, var der totalt udsolgt da Saybia gæstede spillesteder i Amsterdam, Bruxelles, Basel og Luzern. Togtet ud over de danske grænser fortsætter i foråret – hvor Saybia bl.a. giver koncerter i Canada (Toronto), USA (Austin og New York) og England (London).

Saybia er i fuld gang med at skrive sange til et nyt album – der sandsynligvis er på gaden i foråret 2004 – og inden da er der kun få chancer for at opleve det fine band i Danmark: 10.april er Saybia i Ridehuset i Århus, 11.april i Magasinet i Odense og 12. april i KB-hallen i København. Sommeren over bliver der kun to eksklusive optrædener af Saybia – til glæde for festivalgæsterne på Midtfyns Festival (3. – 6. juli) og Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg (7. – 10. august).

Saybia – live såvel som på plade – er naturligvis: Søren Huss – vokal, Sebastian Sandstrøm – guitar, Jess Jensen – keyboards, Jeppe Knudsen – bas og Palle Sørensen – trommer.

Author

Skandinavian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s