Review of the concert in Rockerfellar, September 3rd (Norwegian)

A-okey Saybi

Danske Saybia har blitt utrolig hypet i norske medier dette året. Onsdag leverte de en helt grei konsert på et fullstappet Rockefeller.

Det siste året har Saybia hatt to konserter på John Dee. Nå har de blitt store, og fyllte hele Rockefeller. Danskene har holdt på siden 1993 (Tre av medlemmene har vært med siden da) og jobbet hardt for å få en platekontrakt. Det var i januar 2002 at debutplata “The Second You Sleep” kom ut, men vi nordmenn ble antakelig ikke kjent med Saybia før Kurt Nilsen valgte å synge en av låtene deres.

Det minste danskene kunne gjort var å takke Kurt. Og det gjorde de. Uten Kurt er det store muligheter for at Saybia ikke hadde blitt like store som de er i Norge i dag. Vokalist Søren Huss fortalte oss at “det er hardt å konkurere mot deres idoler, men vi er ikke idoler, vi er MUSIKERE!” Og joa, det er kanskje sant det..

For Saybia er plata “The Second You Sleep” ur-gammel. Det er ett og et halvt år siden den kom ut i Danmark, og drengene har hatt god tid på å lage nytt materiell. Deler av det spilte de på Rockefeller. “In Between” var en av de, og jo, de har fortsatt potensiale til å selge mer skiver når album nummer to kommer en vakker dag.

Med på laget har Saybia med seg en trønder, Sebastian Sandstrøm – det var jeg ikke klar over da jeg dro til Rockefeller, men overrasket, det ble jeg. Positivt vel og merke. Han var en jævel på gitaren – det viste han seg med de to-tre gitarsoloene han tok.

Det tok over en og en halv time før låta vi alle hadde ventet på skulle komme, som de valgte å ta som ekstranummer. Jeg vil påstå at “The Day After Tomorrow” var den eneste grunnen til flere av de rundt 1200 publikummerene. Men Saybia skal ha for deres fantastiske vokalist, Søren Huss. Stemmen hans er ufattelig vakker. Jeg kan ikke forstå hvordan denne mannen klarer å gå fra dype til lyse toner, lett som bare det – han røyker mye.

Saybia kan gå fra søte, myke poplåter som “The Day After Tomorrow” og så plutselig fyre av med rå rock med “Come On Closer”. Imponerende.

Alt i alt: Saybia leverte en helt grei konsert, med et høydepunkt: Siste låta, deres største hit, “The Day After Tomorrow”.

Rating

None

Author

Eva SD (Nattguiden.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s