Newsletter from Skandinavian

Platinum under the tree – More precious metal to Saybia

The album “These Are The Days” from the guys from Fyn managed quite easy to stay on the top of the Danish charts throughout the Christmas.
The New-year was celebrated by a total sale of over 40.000 copies, which means platinum-status. Yet another “benchmark” for the band, that has experienced many things on their journey. This spring many new adventures awaits: New single “Bend The Rules”, add to this a video and a tour that will bring them to many parts of the World with stops in Norway, Denmark, Netherlands, Italy, Japan and even more different destinations.

Saybia will go in the Studio, to record some new songs, which have been lying in the drawer, as well as some songs, which have been made meanwhile the band has found them selves and each other through the last year. The result of these recordings will find its way to the many loyal fans some time in the Spring.

You will be able to find Saybia on stage at the DR2-transmitted P3 GULD event January 14th, where they will perform a energetic version of ”Brilliant Sky”, 1st single from the current album.

The red lights are on in the city Tilburg, and the tickets for the bands existing concerts are already sold out, like the Danish gigs announces about a big interest among the public.

Author

Skandinavian

Original Danish version

Platin under træet – Mere ædelt metal til Saybia
På ubesværet vis formåede albummet ”These Are The Days” fra det fynske orkester Saybia at holde sig i toppen af den danske hitliste julen igennem. Uden brug af heftig hokus-pokus, røgelse eller myrraskær.

Nytåret kunne således fejres med et samlet salg på over 40.000 eksemplarer, hvilket udløser platinstatus. Endnu et såkaldt ”benchmark” for bandet, der har oplevet mangt og meget på deres færd. I foråret venter et utal af nye oplevelse: Ny single, ”Bend The Rules”, med dertil hørende video og en turné, der vil bringe de fem musikalske svende fra Herodes til Pilatus med solide stop i Norge, Danmark, Holland, Italien, Japan og mere end en håndfuld andre destinationer.

I næstkommende uge går Saybia i studiet for at indspille et par numre som har ligget i skuffen samt nogle sange, som er opstået undervejs, mens bandet genfandt sig selv og hinanden i det sidste års tid. Resultatet af disse indspilninger vil finde vej til de mange trofaste fans i løbet af foråret.

Den 14. januar vil Saybia være at finde på scenen til den DR2-transmitterede event P3 Guld, hvor de fremfører en energisk version af Brilliant Sky, første single fra det aktuelle album.

I byen Tilburg lyser de røde lamper, og billetterne til bandets øvrige koncerter i Holland er allerede ved at være udsolgt, ligesom de danske spillesteder også melder om stor interesse blandt koncertgængerne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s