Newsletter from Skandinavian

Brilliant Sky
The flood of superlatives used to describe Saybia’s remarkable victories during the past three years fits the band and the flow of praise almost seems to have no end. The honour of receiving a “European Border Breaker Award” at the most recent Midem festival in Cannes cements the five musicians’ status as one of the most vibrant names in the Danish rock scene of the current decade.

The date is rapidly approaching when the band will once again put its VW bus into gear and head for the clouds with a new album tucked into the back. The 1st release that will spice the air waves some time, and the choice of the 1st single of 11 felt on “Brilliant Sky”. A rock track filled with attitude, which describes Saybias rebirth as a band, and some of all chose emotions that followed the big breakthrough. The song – like the rest of the tracks on the forthcoming album release – is made the idyllic Swedish town Visby, Gotland. Andreas Ahlenius were together with the band in the producers chair and the album was afterwards mixed by Tchad Blake in Peter Gabriels Real World Studio.

The video to the song is directed by Simon Ellis, and is expected to has it’s premiere in start July.

This years Roskilde Festival will be the first exclusive chance to here all the new songs from the forthcoming album live before it hits the stores. There will be a extensive tour both here and there in autumn.

The long awaited new album from Saybia can be expected in the Danish stores September 13th.

Author

Skandinavian

Original Danish version

Brilliant Sky
De fleste superlativer synes mærkeligt vage og overlæssede på én gang, når bandet Saybias sejrsgang igennem de sidste 3 år skal beskrives. Hæderen i kraft af en ”European Border Breaker Award”, der blev overrakt ved Midem-festivalen i Cannes, stadfæstede de 5 semieksilnyborgenseres nuværende status som et af de mest vibrerende navne på den danske rockscene i indeværende årti.

Tiden nærmer sig, hvor bandets folkevognsrugbrød igen sættes i gear og triller en tur mod himlen med et nyt album i bagagerummet. Første udspil fra opfølgeren til debutsuccessen, vil krydre radiobølgerne i den næste tid og valget af en førstesingle blandt de i alt 11 skæringer er faldet ud til fordel for sangen ”Brilliant Sky”. Et stemningsfuldt rocktrack, som beskriver Saybias genfødsel som band og nogle af alle de følelser, der fulgte i kølvandet på det store gennembrud. Nummeret er – ligesom de øvrige tracks på den kommende albumrelease – blevet til i den idylliske skovidyl i den svenske by, Visby. Andreas Ahlenius var sammen med bandets 5 medlemmer i producerstolen og albummet blev derefter mixet i Peter Gabriels Real World Studio af Tchad Blake.

Videoen til sangen er instrueret af Simon Ellis og forventes at have verdenspremiere i starten af juli.

Årets udgave af Roskilde Festival vil blive første eksklusive mulighed for at høre alle de nye numre fra det kommende album live før det rammer butikkerne. Derudover vil efteråret byde på en hel del turnévirksomhed – både her og hisset. Turplan kan ses under koncerter.

Det længe ventede nye album fra Saybia kan forventes i de danske butikker 13. september.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s