Album review of These Are The Days (Norwegian)

2003 var en eneste lang lørdagskveld for danske Saybia. Det skulle mye til om ikke mandagen skulle komme med oppfølgeren til “The Second You Sleep”, men “These Are The Days” er milevis fra en dårlig plate.

Snarere tvert i mot er These Are The Days et mer helstøpt produkt enn forgjengeren. The Second You Sleep var forøvrig ikke noe sprikende utgivelse rent kvalitetsmessig, men den hadde singelen “The Day After Tomorrow” som frontet et album der mange av låtene ble glemt på grunn av den soleklare favoritten.

På These Are The Days går Søren Huss og Saybia også ut først med en rolig låt. “I Surrender” er enda mer stillferdig enn “The Day After Tomorrow” og Huss gjør sin beste Thom Yorke-imitasjon hittil. Senere åpner det seg banjo og plukkekomp i beste Travis-stil. Låta er heller ikke langt unna våre egne Savoys største hit “Velvet”.

Saybia beholder en viss grad av kredibilitet når de ikke satser på These Are The Days som et 100% publikumsfrieri-prosjekt. Dette er en mer mollstemt utgivelse enn forgjengeren, og “Soul United” og “Flags” er laidback låter med mollstemte gitarer. Sistnevnte inneholder elementer i nærheten av Bob Hunds gitarlyder og vokallinjer, og produksjonen er detaljrik og mektig.

Her er også upbeat rock som åpningen “Brilliant Sky”, men det blir den eneste låta som er ordentlig oppe av samtlige på These Are The Days. Det er en drivende god høstplate, og Søren Huss beviser at stemmen er like strålende som før i “Bend The Rules” i tillegg til alle de andre sterke låtene på denne utgivelsen. Saybia viser et sterkt låtskriver-kollektiv bak Søren Huss´ tekster, og These Are The Days er herved anbefalt.

Rating

None

Author

Inge Rand (Puls.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s