Review of concert in Rockefellar, October 24th (Norwegian)

Med “These Are The Days” har Saybia bevisst så til de grader at “The Second You Sleep” ikke var et blaff. Fra scenen leverte Saybia med Søren Huss i spissen en fantastisk flott konsert søndag kveld.

Det ble skikkelig peiskos da danskene startet med akustiske gitarer med “Haunted House” fra den siste platen. Med stigende intensitet og nerve rørte de publikum i over 90 minutter med en praktkonsert.

These Are The Days er en bedre plate enn forgjengeren, og Saybia har også blitt ett bedre band i livesammenheng. Søren Huss synger noe helt vanvittig bra, og hans medmusikanter kler ham opp med praktfulle arrangementer og individuelle prestasjoner fra øverste hylle.

Gitarist Sebastian Sandstrøm er den som krever mest oppmerksomhet, og han får den helt fortjent. I den grad et så rolig band som Saybia kan ha en gitarhelt, så er det rette mannen. Igjennom soloer på spesiellt “Joy” og “Untitled”; det skjulte sporet på These Are The Days; er han ubeskrivelig smakfull og nærmest magisk.

Bandet spilte mest fra siste platen, og så og si hele av den. Inn i mellom hadde de omarrangert The Second You Sleep-låtene til at hele konseptet Saybia 2004 hadde en soleklar fellesnevner med positivt fortegn. Med tittellåten “The Second You Sleep” startet Saybia det som har vært og gjenkjennelsesgleden breidde seg fort blant publikum. “I Surrender”, bandets aktuelle single, fikk også i gang jubelbruset og allsangen fra et halvfullt men høyst lydhørt og motivert publikum.

Men These Are The Days er ikke bare peiskos, og flotte poprock-låter som “Brilliant Sky” og “Bend The Rules” var like bra live som fra platen. Mellom låtene pludret Søren Huss på sjarmerende og like uforstående dansk, men et gjennomgangstema var glamouren de følte seg helt malplassert i fra Nordic Music Awards kvelden i forveien.

Ekstranummersettet ble åpnet med en umåtelig vakker “It´s Ok Love” med Søren Huss alene bak pianoet. Så, ikke uventet ble “The Day After Tomorrow” gitt samme behandling som resten av bandets låter fra deres første plate. These Are The Days har tatt Saybia et viktig steg videre; uten å selge seg ut – men derimot å ta et meget vellykket steg ut av radiopopens verden. Fra scenen viste de sitt sanne jeg, uten glamour, usminket og med et fantastisk flott repertoar.

Rating

Author

Inge Rand (Puls.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s