Review of concert in Store Vega, March 27th (Danish)

Melankoli i nye rockklæder

Saybia beviste, at de har udviklet sig til et mere selvstændigt og sammensat rockband
Kvintetten fra Nyborg med den karakteristiske forsanger Søren Huss i front har kastet sig ind i endnu en omfattende og otte måneder lang turné.

Med sig i bagagen har Saybia endnu engang både fine priser og nydelige salgstal, der taler for sig selv, men især erfaring og ny vilje fylder godt i Saybias sange og fremtræden.

Bandet viser med deres nyeste udgivelse ’These Are The Days’ en ny og forbedret udgave af rockgenren og har nu en betydelig bedre materialeballast end ved tidligere koncerter, som blev kritiseret for at være jævne og unuancerede.

Samme melankolske skuffe
Over VEGAs største scene hang otte mørkerøde kugler som fuldmåner på en klar nattehimmel.

Solidt placeret i midten af det hele stod – må man efterhånden erkende – rockstjernen Søren Huss omgivet af sine trofaste stjerner: Sebastian Sandstrøm (guitar), Jess Jensen (keyboard), Jeppe Knudsen (bas) og Palle Sørensen (trommer).

Som sædvanlig var lyden i topklasse i VEGA, og Saybia udnyttede sit lydbillede optimalt. Huss’ vokal var som altid uovertruffen og gav hele musikoplevelsen oprigtighed og nerve.

Sådan var det også før i tiden, og den hidtidige melankoli-rumle fortsatte da også med de to nye ’The Haunted House On The Hill’ og ’We Almost Made It’ og velkendte ’Inspite Of’, som fik publikum til at hæve armene til de melodiske og bombastiske pop-arrangementer.

Spots lyste skiftevis på bandmedlemmerne med den symbolske indikation, at vi havde at gøre med fem individer, som har kæmpet med hinanden og sig selv for at nå frem på scenerne igen.

Men en ting var der kollektiv enighed omkring: ”Vi elsker musik, og det er det vigtigste,” sagde Huss og blev bakket op af et fyldt VEGA.

Nye rockklæder
Hittet ’Brilliant Sky’ bød live på mere hårdtslående rock med solide guitarriffs og fuld skrue på omkvædene. ’Bend The Rules’ fortsatte i samme dur af amerikansk rock modsat den tidligere britpop-melankoli.

Men Saybia er gode til at spille melankolske ballader, og der blev lagt op til obligatorisk fællessang med ’The Second You Sleep’ og ’The Day After Tomorrow’ og selvfølgelig den uundgåelige ørehænger ’I Surrender’.

Desværre udnyttede de ikke rigtigt live-potentialet i disse numre, som i stedet blev trivielle og rutineprægede.

Rockede overdrive-soloer, lange jamsessions og troværdig energi kunne til gengæld opleves i numre som ’Snake Tounged Beast’ og ’Guardian Angel’.

Det blev også til to numre fra bandets kommende EP, som kommer ud i juli måned. Umiddelbart byder de nye numre ikke på store forandringer, men ’Worst Case Scenario’ var dog lidt finurlig som en slags sortseende tvillingesang til den positive ’Brilliant Sky’.

Med det nye album har Saybia et bagkatalog, hvor de tungere melankolske ballader løftes af hårdtslående og storladent rock, der bestemt gjorde de to sæt i Store VEGA seværdige og udfordrende.

Rating

Author

Benjamin Krasnik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s