Newsletter from Skandinavian

If Saybia have been quite about their whereabouts, the reason is simply that the guys have been busy with finishing their forthcoming album – the 3rd in the row.

It’s should be certain  – Huus and co. has begun the mixing, and the rumor says that the orchestra is very pleassed with the results.

Of the same reasons there are very little concert activity the next months. With the exception of a few gigs, such as this years Skanderborg Festival, and on the seas on board the DFDS-ferry between Oslo and Copenhagen, which in this honor goes under the name “Rock Cruise”.

Then Saybia made their entry with “The Second You Sleep” in public eye with unseen punch, it were a result of the bands ability to maintain a catchy song and add the pure stage-joy and the melancholic’s small sharp pricks. In the following years, the guys from Nyborg began a extensive tour and a lot of prizes. The astronomical sale of 140.000 examples speaks its own language.

The debut didn’t just make an echo home, ”The second you sleep”, ”The day after tomorrow” and several other Saybia-classics went far away. After a long and far to hard tour, Saybia released “These Are The Days” in 2004, which clearly draw lines to the not so glamorous sides of the your life. Yet again a long tour followed around in Europe.

After collecting themselves and getting the rock-batteries recharged, Saybia releases their 3rd album, which customary have been made in a creative unity between the guys. It is with the expectations joy, the bands fans all over Europe looks forward to a well made addition in the row of Saybia-releases.

Author

Skandinavian

Original Danish version

Har Saybia i den seneste tid ikke været så meddelsomme omkring deres gøren og laden, skyldes det ganske enkelt, at rock-kollektivet har været travlt beskæftiget med at forevige tonerne af deres kommende album – det tredje i rækken.

Og nu skulle det være ganske vist – Huss og co. har kastet sig over miksningen og det forlyder, at der i orkesteret er endog stor tilfredshed med resultaterne.

Af samme årsager er det sparsomt med koncertaktiviteten de kommende måneder. Dog aflægger kvintetten besøg under bøgetræerne på bl.a. dette års Skanderborg Festival og stiger ligeledes til søs ombord på DFDS-færgen mellem Oslo og København, som i denne anledning bærer betegnelsen ’Rock Cruise’.

Da Saybia med ”The second you sleep” gjorde deres entré i den offentlige bevågenhed med uhørt pondus, skyldtes det ikke mindst orkesterets evne til at fastholde en iørefaldende sang og tilføre den ubesmittet spilleglæde og melankoliens små skarpe stik. I de efterfølgende år lagde knægtene fra Nyborg Danmark ned en omfattende turné og en hav af priser. Salgstallet på astronomiske 140.000 eksemplarer taler vist sit eget sprog.

Men debuten gav ikke bare genlyd herhjemme ”The second you sleep”, ”The day after tomorrow” og flere andre Saybia-klassikere nåede lang ud over landets grænser. Efter en lang og nedslidende turné, udgav Saybia i 2004 ‘”These Are The Days”, som trak tydelige linjer til de mindre glamourøse sider af turnélivet. Igen fulgte en lang koncertrække rundt i Europa.

Efter nu at have sundet sig og genopladet rockbatterierne barsler Saybia med deres tredje album, som sædvanen tro er blevet til i kreativt fællesskab de fem medlemmer imellem. Det er med forventningens glæde at orkesterets europæiske fanskare ser frem til en velskabt tilføjelse i rækken af Saybiaudgivelser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s