Album review of Eyes On The Highway

Saybia is back

”One could say, that the Bullocks are felled down in the scrotum.” The words and the following smile is signed Søren Huss, and contains many truths, as the quintet shows more than ever, strength, no compromises and surplus on their 3rd album.

A Album which have been made in the bands homemade studio in a old building near Køge – and a album witch first release now are on online to sale. “Angel” is one of eleven physical proofs of the latest two years common efforts, and a song who sounds like Saybia without a doubt. There is high to the sealing, it’s damn well played all the way, and the melody is properly one of the groups best to date.

Bound together by a text, which according to the band is about “meeting a person, who throws light over your life, and puts it in perspective”. With other words a life changing experience, which in this case takes a starting point in that Søren Huss got a girl 1½ year ago. Or an “Angel” if you will.

So with the darkness in distance, the joy close to the heart and a humility for it, it is not without reason, that the 4½ minut in company with on of the latest years biggest Danish rock-successes ends with pride I the voice – and the words: “I got so much more than I bargained for”. Hear “Angel”, while looking forward to the continuation, which is being released August 27th (2007).

Rating

Author

Susanne Østergaard (EMI)

Original Danish version
Saybia er tilbage

”Man kan godt sige, at bollerne er faldet ned i pungen.” Ordene og det efterfølgende smil er signeret Saybia-forsanger Søren Huss og rummer mange sandheder, for den fynske kvintet udstråler på deres tredje album mere end nogensinde styrke, kompromisløshed og overskud.

Et album der er arbejdet frem i bandets selvbyggede studie på en nedlagt landejendom tæt på Køge – og et album hvis første udslip nu er online til download-salg. ’Angel’ er ét af elleve fysiske beviser på de seneste to års fælles anstrengelser og er en sang, som umiskendeligt lyder som Saybia. Der er højt til loftet, det er forbandet velspillet over hele linien, og melodien er velsagtens en af gruppens bedste til dato.

Bundet sammen af en tekst, der ifølge bandet selv handler ”om at møde et menneske, der kaster lys over dit liv og sætter det i perspektiv.” Med andre ord en livsforandrende oplevelse, der i det konkrete tilfælde tager udgangspunkt i, at Søren Huss blev far til en pige for halvandet år siden. Eller en ’Angel’ om du vil.

Så med mørket på afstand, glæden tæt inde på livet og en ydmyghed over for samme, er det ikke uden grund, at de fire og et halvt minut i selskab med en af de seneste års største danske rocksucceser slutter med stolthed i stemmen – og ordene: ”I got so much more than I bargained for”. Hør ’Angel’, mens du roligt kan glæde dig til forsættelsen, der udkommer den 27. august.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s