Album review of Eyes On The Highway

Where did the nerve disappear to

I’ve always had some problems with Saybia.

Søren Huus’ superior voice in front, solid craft and some melodies, which could get any Sunday cleaning done much easier. On track 3 some of the quintet’s glamour disappears.

I’ve trouble catching the lyrics, which in the past held a soft banality – now misses the nerve, which can compensate for the original words. And the good choruses disappear to. The 1st “On Her Behalf”, “Eyes On The Highway” and “Angel” starts promising, but lacks the magic thereafter. Perhaps Saybia has found their audience, who enjoys the Danish Coldplay Light to the full. For them there are plenty to come for. Again.

Rating

3 out of 6

Author

Rune Skyum-Nielsen (Avisen.dk)

Original Danish version
Hvor forsvandt nerven hen?

Jeg har altid haft det vanvittigt problematisk med fynske Saybia.

Søren Huss’ suveræne stemme i front, solidt håndværk og nogle melodier, der ville få enhver søndagsrengøring til at glide helvedes meget nemmere. På opus nummer tre – og det indbyder de vanligt storladne numre til at kalde det – går noget af kvintettens glans dog af.

Jeg har svært ved at blive ramt af teksterne, som tidligere rummede en øm banalitet – nu mangler den nerve, der kan kompensere for de originale ord. Og de gode refræn svinder sgisme også. Åbnerne ‘On Her Behalf’, ‘Eyes On the Highway’ og ‘Angel’ lægger lovende ud, men så kniber det altså derfra. Måske har Saybia allerede kapret sig et publikum, som nyder den danske Coldplay Light i fulde drag. For dem er der masser at komme efter. Igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s