Saybia all good x 3 (in Danish)

Nyborg-drengene udsender tredje cd “Eyes On The Highway”
NYBORG: Tre år er der gået siden, Saybia udsendte deres anden og nu forrige cd, for i denne uge kom bandets tredje skive på gaden.

Eyes On The Highway har været tre år undervejs og er der med den af bandets produktioner, der har afkrævet Huss, Knudsen, Sandstrøm og Jensen mest tid.

De fem medlemmer af Nyborgs mest (eneste?) berømte band har indspillet pladens 11 numre på Sjælland, hvor de selv har bygget et studie på en nedlagt landejendom uden for Køge.

Ifølge bandet selv adskiller denne plade sig fra de forrige på flere punkter.

For det første er der genre- og stilmæssigt langt større forskelle på denne cd end eks. The Second You Sleep fra 2002.

– Vi aftalte, at vi skulle tillade os selv at lade musikken pege i mange retninger og være kompromisløse, siger keyboardspiller Jess Jensen i pressemeddelelsen fra bandet.

Søren Huss har fået mere kamp om opmærksomheden på den nye plade end måske var tilfældet på de forrige produktioner.

– Når jeg holder kæft, bryder musikken ud i fuldt flor. Man skal ikke kun sidde og venter på et omkvæd eller et vers, for der er også blevet endnu mere at komme efter i selve musikken. Der bliver virkelige spillet igennem, siger forsangeren, der fik skabt lidt ekstra bandomtale forleden, da han talte dunder mod Folketingets nye rygepolitik på barer, caféer og ikke mindst spillesteder.

I den forbindelse sagde Huss iøvrigt til Jyllands-Posten, at han var oppe på at tygge sig igennem 40 cigaretter om dagen under indspilningen af den nye plade. Ikke noget der har været godt for stemmen, som ikke længere lyder som den lød tilbage i 2002, erkender han.

Det stopper ham dog ikke i at synge igennem på tekster om kærlighed, død og tro på pladens 51 minutter af musik.

Nu venter kun publikum og anmeldernes dom over en cd, som har en del at leve op til. Indtil videre har Saybia solgt en halv million eksemplarer af deres to første cd’er. De var det første debuterende rockorkester i dansk historie, der gik direkte ind på nummer 1 på albumhitlisterne i 2002 med The Second You Sleep. Det samme gjorde cd nummer to og imens har de opbygget fanskarer fra Holland til Rusland og Asien.

Namedropping kan man også kaste sig ud i, når man har med Saybia at gøre.

These Are The Days blev mixet af Tchad Blake, der har arbejdet med Pearl Jam og Travis og fotografen Anton Corbijn, der har arbejdet med Bruce Springsteen, tog billederne.

Derudover er priserne regnet ned over Saybia, som er klar til at sige alle gode gange tre.

Author

LokalAvisen Nyborg (Fyens Stiftstidende)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s