Album review of Eyes On The Highway by BT

Saybia deserves the success

Are you to Saybia, when you know that the Danish music takes time and patience. I was honestly a bit disappointed the first time I heard nr. 3 “Eyes On The Highway”.

The tempo is almost the same all the way through again (leave the dance shoes in the closet). But already at the 2nd playback, the big profound compositions such as “On Her Behalf”, “Godspeed Into The Future” and “A Way Out” began to open with Syabianic intensity.

The simple yet well thought lyrics by Søren Huus once again starts in slow-motion on the heaven seeking arrangements (look forward to Prague’s philharmonic orchestra). Once again Saybia deserve their symbol as the best selling band in Denmark.

Rating

5 out of 6

Author

Henning Høeg (BT)

Original Danish version
Saybia fortjener succesen

Er du til Saybia, så ved du også, at danskernes musik tager tid og tålmodighed. Således var jeg ærligt talt lidt skuffet, første gang jeg lyttede til treeren “Eyes On The Highway”.

Tempoet er igen næsten det samme hele vejen igennem (lad bare danseskoene stå i skabet). Men allerede ved anden gennemlytning, begyndte store meditative kompositioner som “On Her Behalf”, “Godspeed Into The Future” og “A Way Out” at åbne sig med Saybia’sk intensitet.

Søren Huss’ enkle men gennemtænkte tekster sætter igen som i slowmotion af på de himmelsøgende arrangementer (glæd dig til Prags Filharmoniske orkester). Og endnu engang gør Saybia sig fortjent til sin status som Danmarks bedst sælgende band.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s