Next Stop: USA (in Danish)

Saybia er klar til næste kapitel i succeshistorien.
Saybia kan ikke blive større i Danmark. De har solgt en halv million cd’er. Og med deres tredje skive, der udkommer i dag, er drengene fra Fyn klar til næste kapitel i deres uhørte succeshistorie: USA.

– Det er selvfølgelig det, vi stadig drømmer om, indrømmer forsanger Søren Huss, der sammen med sine fire bandkammerater brugte otte måneder på treeren, der har fået titlen ‘Eyes On The Highway’ .

– Det ville jo ikke være noget federe end at stige ombord på en bus på den ene kyst og så spille sig hele vejen frem til den modsatte kyst. Og efter jul tror jeg ikke, at det længere er umuligt, siger Søren uden at love noget.

Og han har god grund til at være forsigtig.

Bare ti dage efter udgivelsen af album nummer to ‘These Are The Days’ i 2004, gik bandet lidt for hårdt på med en massiv to måneders turné og samtlige internationale ambitioner skruet helt op på maksimum. Det førte til total træthed.

Turné til november
Og denne gang tager Saybia det lidt mere med ro. Således starter ‘Eyes On The Highway’ turnéen først til november. Og alt i alt er der kun sat tre uger af. En kort tur rundt i Danmark og så det, Søren kalder ‘en europæisk hovedstadsturné’ til bl.a. Østrig, Tyskland og Skandinavien.

Pausen imellem ‘These Are The Days’ og ‘Eyes On The Highway’ er selvfølgelig blevet brugt til at skrive ny musik. Men med egne hænder og eget værktøj har Saybia også brugt tiden til at istandsætte et gammelt hus ved Køge til et vaskeægte Saybia lydstudie ved navn: ‘A Kind Of Eden Studio’.

Kan satse frit i USA
– Hvis vi havde vidst, hvor tidskrævende, det ville blive, er jeg ikke sikker på, om vi havde haft mod på det. Men det var alligevel en fed oplevelse, siger Søren Huss, der sammen med de andre medlemmer Jeppe Langbæk, Sebastian Sandstrøm, Jess Jensen og Palle Sørensen også brugte de tre år til at forhandle sig til en splinterny kontrakt med pladeselskabet EMI.

Ikke alene er den nye aftale mere lukrativ (- Vi kan leve af musikken uden at blive rige, griner Søren). Men den tillader også bandet at satse mere på USA. Før var Saybia tvunget til at gå via EMI, når det handlede om USA. Men ifølge den nye kontrakt, kan bandet nu forhandle om amerikanske udgivelse og turné med andre distributører.

– Selvom vi er vildt glade for vores nuværende succes, så er USA stadig en stor del af drømmen, siger Søren Huss.

Og når vi nu taler om drømmen. Hvordan lever virkeligheden så op til hele rockstjernedrømmen?

– Det er fantastisk. Selvom det var svært i starten, siger Søren, der som den eneste af bandets fem fyre ikke alene er blevet rockstjerne men også far. Datteren Ronja fylder snart to år.

– Først brød jeg mig ikke om at blive genkendt overalt. Men der kommer hurtigt nye kendte ansigter til. Og i dag synes jeg, at det er fedt.

Jeg møder en masse smilende ansigter. Og når folk så ligefrem kommer hen til mig og fortæller, at vores musik virkelig har betydet meget for deres liv, så bliver det ikke bedre.

Med det nye Saybiastudie føler Søren, at bandet har givet hinanden en form for løfte. Musikken vil nu fortsætte uden tidsgrænse. Bandet har et fast fælles tilholdssted. Og den nye rolle som far til lille Ronja har kun gjort livet som rockstjerne endnu rigere for Søren Huss: – Jeg står typisk op ved kvart over syv-tiden om morgenen. Så smutter min kæreste (Camilla, red.) på arbejde. Så har jeg nogle timer alene med Ronja. Så kører jeg hende i vuggestue. Og ved 11-tiden mødes jeg med drengene og bilturen går til huset (studiet, red.) ved Køge. Her spiller vi nogle gange frem til middagstid, eller også spiller vi til solen står op. Det er fantastisk, siger den lykkelige rocksanger.

Author

Henning Høeg (BT)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s