Album review of Eyes On The Highway by Upsula Nya Tidning (in Swedish)

Disciplinerade

Passion är nyckelordet för danska Saybia, ett band som skördat enorma framgångar i hemlandet och nu står på tröskeln till ett internationell genombrott, efter att ha framträtt bl a på Nelson Mandela-galan mot aids

Låtarna på gruppens tredje album rör sig i gränstrakterna mellan pop och rock, med ett disciplinerat gruppspel i botten som kan påminna om REM, samt svulstiga överbyggnader i form av stråkfonder och annat.

Sångaren Sören Huss har ett patos som fångar lyssnaren, helt klart, men jag har svårt för de yvigt mässande dragen, åt U2-hållet, som Saybia stundtals hemfaller åt. Som om siktet redan vore inställt på stadiumgalornas vajande tändare. Bäst är Saybia i de intimare stunderna.

Rating

3 out of 6

Author

Ulf Gustavsson (Upsula Nya Tidning)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s