Album review of Eyes On The Highway by BT (in Norwegian)

For få år sidan gjorde balladen “The Day After Tomorrow” sitt til at danske Saybia blei kjende også i Noreg. Rett nok skal ein viss Idol-rørleggjar frå Arna ha ein del av æra for akkurat det, men den nemnde låten stod godt på eigne bein, som ein fin ballade i sjangeren der Coldplay, Keane og U2 er blant dei største. På “Eyes on the Highway” er også desse blant banda som har påverka Saybia når dei har forma lydbiletet sitt. Både “Angel” og “Romeo” høyrest ut som Coldplay med The Edge frå 1993 som gjestegitarist – for så vidt ei spennande samansetjing.

Saybia viser at dei har meir å komma med enn storslåtte popballader, mellom anna tør dei å legga ut på eit langt, episk instrumentalparti i “Godspeed Into The Future”. Men det musikalske uttrykket på plata blir for sprikande, tekstane og særleg refrenga litt for lettvinte, og dermed blir det berre nesten for danskane.

Rating

3 out of 6

Author

Harald Espeland (Bt.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s