Album review of Eyes On The Highway by Dagbladet (in Norwegian)

Middelmådighetens ufrivillige fanebærere viser seg å være middelmådige

Det er egentlig litt urettferdig dette med Saybia. De traff perfekt med den Idolvennlige versmelodien i «The Day After Tomorrow» i 2002, og har siden for mange nærmest vært synonyme med pompøs middelmådighet. Ingen jeg har pratet med musikk om har noensinne sammenliknet et band med Saybia og ment det som noe annet enn en total avskrivning. Men hvis man anstrenger seg for å se bort ifra den enorme konnotasjonskraften disse stakkars danskene har fått, og lytter til deres siste plate med et så forsøksvis åpent sinn som overhodet mulig, innser man fort at Saybia som symbol er utrolig mye mer interessant enn Saybia som musikk. Over et bakteppe av dyrt produsert tristesserock messes det om kjærligheten, døden og havet. Ikke en eneste lyd kommer uventet, ikke en tanke er ny og ikke en tekst er troverdig. Ekte smerte er ikke så kjedelig.

Rating

3 out of 6

Author

Peter Vollset (Dagbladet.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s