Album review of Eyes On The Highway by Nordlys (in Norwegian)

Ikke akkurat dansk dynamitt – Det er noe enormt ordinært og hundre på dusinet-aktig over det de driver med.

Dansk musikk har definitivt kommet seg opp av sumpen artister som Sanne Salomonsen, Hanne Boel, Olsen Brothers og Aqua etterlot seg (Sort Sol-, DAD- og Savage Rose-fans får ha meg unnskyldt). Den nye bølgen av forskjellige band som Baby Woodrose, The Raveonettes, Viva Vertigo, The Defectors, On Trial, The Magic Bullet Theory, Mew osv. har på hvert sitt vis sørget for en solid oppreisning de senere år.

Saybia har befunnet seg et sted midt i mellom, som en slags lettvekterutgave av U2, Coldplay og Keane. Debuten deres ble også en pen salgssuksess her på berget, noe Kurt Nilsen skal ha en viss del av æren for (han fremførte bandets «The Day After Tomorrow» i Idol-finalen).

Bandet har likevel uttalt at akkurat dette ikke er det de er mest stolt av, men de burde uansett være Idol-Kurt evig takknemlig for sine imponerende nitten uker på VG-lista med debuten, noe som aldri ville skjedd uten drahjelpen fra bergenseren.

Nå har de ikke dette kommersielle fortrinnet mer, og det er kanskje like greit. “Eyes On The Highway” er også et album som går utenpå de fleste Idol-artister, uten at dét i seg selv gjør de til genier. Det er melodiøst og fint, de kan sine saker, og de skriver låter som på ingen måte er grufulle, men det er likevel noe så enormt ordinært og hundre på dusinet-aktig over det de driver med. Et helt OK album altså, men på ingen måte ei skive man ønsker å høre om og om igjen.

Rating

3 out of 6

Author

Egon Holstad (nordlys.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s