Album review of Eyes On The Highway by Panorama Media (in Norwegian)

Danske Saybia har banet seg vei inn i hjertet på mange norske platekjøpere uten at det egentlig skulle være noen grunn til det. Det er i hvert fall ikke noe ekstraordinært ved bandets siste langspiller, Eyes On The Highway.

Jo da, det er i utgangspunktet helt grei popmusikk Saybia bedriver på Eyes On The Highway. Det er passende følelsesladet, grandiost og velskrevet popmusikk et sted mellom a-ha, Coldplay og andre band som velger å uttrykke seg i dette poplandskapet. Det er også passende kjedelig. Du vet hva du får, det hele byr på lite spenning og vokalist og tekstskriver Søren Huss prøver å innprente melodiene inn i lytteren ved hjelp av storslåtte og progrockaktige arrangementsvrier.

Det høres aldeles utmerket ut ved første lytt, menn etter hvert går det opp for deg at det er stillestående låter det her er snakk om. Og det er dumt i grunnen, så mye penger og tid de sikkert har brukt på å løfte opp låtene ved hjelp av grandiose musikalske ideer.

Det finnes riktignok noen lyspunkter på Eyes On The Highway også, det skulle da bare mangle. De har et lite grep om melodier og under alt det pompøse finnes det tegn på intelligent låtskriverarbeid. Åpningslåten On Her Behalf er en god poplåt med både driv og oppegående melodi og The Odds kunne fint glidd inn på en a-ha skive, men for det meste går Saybia på tomgang. Eyes On The Highway er rett og slett en kjedelig plate med altfor mange sanger på.

Rating

2 out of 6

Author

Dagfinn Bergesen, (Panorama Media)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s