Album review of Eyes On The Highway by Plaza (in Finnish)

Tanskalainen Saybia rimpuilee samassa välimaastossa kuin useimmat muutkin maansa yhtyeet. Kykyjä on, mutta se totaalisen kova hitti puuttuu eikä oikein tiedetä pitäisikö nilkuttaa kohti Saksaa vai Iso-Britanniaa.

Saybia ei haluaisi olla ihan vain yksi syrjäinen tanskalainen, mutta sitä se on. Joskus tuntuu, että tanskalaisille on suomalaisia tai ruotsalaisia vaikeampaa valloittaa sydämiä missään rajojensa ulkopuolella. Ja niin on pitkälti ollutkin, mutta syy tanskalaisyhtyeiden vaisuun kansainväliseen menestykseen on kuultavissa myös Saybian kolmannella albumilla.

Eyes On The Highway ei ole huono albumi, mutta kun koko materiaali kuulostaa liian samalta kuin 100 muuta jo menestynyttä yhtyettä. Saybiassa voi kuulla brittijyrien, kuten Coldplayn, Keanen, Radioheadin tai Starsailorin sointia niin paljon, että ei tarvitse olla meedio ymmärtääkseen tällaisen musiikin syntyneen paljon ennen Saybian aikoja.

Kolmannella albumillaan Saybia on kuitenkin kehittyneempi, monisyisempi ja tasalaatuisempi kuin edellisillä albumeillaan. Yli 10 vuotta yhdessä soittaneen kombon pitääkin tietysti jo osata hommansa, mutta pelkkä hyvä soitanta ei riitä ylittämään suurimpia esteitä eli tunkemaan yhtyeen isompiin vesiin. Saybianin kohtaloksi tälläkin kerralla tulee hyvän biisin (tai parin) puuttuminen.

Eyes On The Highwayn kohokohdat ovat singlehitiksi kotimaassaan Tanskassa, Norjassa sekä Sveitsissä pompannut Angel, nimibiisi Eyes On The Highway sekä Godspeed Into The Future, mutta harmittavasti näissäkin lauluissa esikuvansa kuuluvat läpi ja jättävät ihmismielen sekavaan tilaan miettimään miksi tämä on tällaista. Edes albumin miksannut huippumies Ryan Hewitt ei näemmä ole osannut rakentaa levystä tämän erikoisempaa. Harmittavaa.

Rating

2 out of 6

Author

Anssi Järvinen (plaza.fi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s