Album review of Eyes On The Highway by Musiq (in Norwegian)

Klissete suketti-sukk for de som liker det

En dansk rockegruppe som ble dannet i Nyborg i 1993, bestående av Søren Huss (vokal og akustisk gitar), Jeppe Langebek Knudsen (bass) og Palle Sørensen (trommer), Sebastian Sandstrøm (gitar) og Jess Jensen (keyboard).

Navnet Saybia er etter sigende en sammensetning av de to engelske ord ”say” og ”phobia”, eller rettere på godt norsk “fobien for å tale”.

Saybia har oppnådd å bli et av det aller mest kjente bandet i Danmark, og har hatt berømmelse i utlandet, især i Norge etter at Kurt Nilsen brukte en av låtene deres i Idol. Ikke mindre er det for Søren Huss’ karakteristiske stemme og de meget personlige tekstene som primært er basert på hans egne erfaringer.

Deres nye album, ”Eyes On the Highway”, er spekket med ultrapompøse melodier og tekster om kjærligheten, døden og havet. De har beholdt sitt vante lydbilde med piano og gitarer som fyrer opp til de store, luftige toner, noe som er deres varemerke.

Albumet er litt mer lystig enn de to andre albumutgivelsene deres. Men det hjelper lite når de til tider øser på med for mye oppsyltet klisjeaktige låter. Som i Romeo: “We meet in a kiss/of infinite bliss/as I open my eyes/and see my Juliet/I’m all in on a lifetime romance”.

Når man først er med i den store musikkverden og bruker det internasjonale språket, så burde man være litt mer kreativ enn slik barneskole-engelsk. Ikke nok med det, men her stjeler de også riffet fra Coldplay sin The One I Love om man spisser ørene godt nok.

En av låtene som derimot overrasker stort er Godspeed Into the Future, hvor disse musikkredskapene plutselig tar av og tar sangen opp på til nye høyder. Pretender er også en av godlåtene her. Fullspekket med dyktige strykere, imponerende gitar og pianostemmer og ikke minst noen av Huss sine praktfulle vokalprestasjoner.

Denne låta alene løfter albumet noen hakk og gir oss en stor overraskelse halvveis i albumet.

Rating

4 out of 6

Author

Tine Dyrkorn (musiq.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s