Album review of Eyes On The Highway by Puls (in Norwegian)

Det skader aldri med en døråpner, og vi i Norge ble så definitivt bedre kjent med danske Saybia etter Kurt Nilsens bruk av “The Day After Tomorrow” i beste Idol-sendetid på TV2. To plater etterpå fortseter danskene å levere strålende poprock.

Oppfølgeren til The Second You Sleep (2002) ble den enda bedre These Are The Days (2004), og nå har Saybia brukt drøye to år i øvingslokalet for å komme opp med flotte Eyes On The Highway.

En god førstesingle skader ikke, og vi har fått høre den såre “Angel” mange ganger allerede. På Eyes On The Highway er det imidlertid en litt annen sprut og nerve enn tidligere, og i intervjuer presiserer de at de føler seg mer komfortabel med denne platen enn de to foregående.

Over to års prøving og feiling med konstant spilleglede har det såvisst kommet resultater av. Åpningen “On Her Behalf” er strålende gitarpop, og på “Godspeed Into The Future” er Saybia på sitt mest lekne noensinne.

Tittelsporet er noe likt Travis’ “Writing To Reach You” i starten, og formelen ellers er ikke så ulik. Ett smakfullt og enkelt gitarhook i introer og refrenger av gitarist Sebastian Sandstrøm og ellers stødig kassegitarkomp av Søren Huss i versene, akkurat slik som Fran Healy og Andy Dunlop gjør det i nevnte Travis.

Eyes On The Highway viser et mer modent dansk band fem år etter debuten, og låter som “A Way Out” gir mer dybde i albumet. Det vil nok vare lenger enn The Second You Sleep fordi det er mer gjennomarbeidet og ikke minst jevnt. Her er ingen absolutte standouts, men Eyes On The Highway er et helhetlig og sterkt album uten nevneverdige dødpunkter. Det viser at de har tatt seg tid, og låtenes basisidéer har blitt til 11 velproduserte og velarrangerte låter fra et band folk ikke må glemme.

Rating

Author

Inge Rand (Puls.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s