Album review of Eyes On The Highway by Studvest (Norwegian)

Varierende turtall. Det er en stund siden “The day after tomorrow” hadde konstant gjengang på radioen. Etter denne suksessen ble det sluppet et nytt album i 2004, men uten nevneverdig suksess.

Jeg har for så vidt savnet Saybia, og var derfor spent på den nye platen “Eyes on the highway”. Noe av nysgjerrigheten var basert på deres tidligere suksess.

Deres nye plate har et bredt spekter av rolige og tempobaserte låter, men mangler likevel en uforklarlig faktor. Deres varierte tempo gir til tider litt stressede sanger. Men de mer behagelige låtene som “Angel” og “Pretender” løfter cd-en til et roligere nivå, der jeg mener Saybia hører til. Selv om hitpotensialet er til stede, og “Angel” allerede har inntatt radioen, har jeg mine tvil om platen vil sette de store sporene etter seg. For de som mener Saybia kler den mer rocka og tempobaserte stilen vil imidlertid platen ha en del låter å by på.

Det positive med Saybia er deres lett gjenkjennelige tegn. Selv om disse er A-ha-preget, ødelegger det ikke for bandets særpreg. Likevel blir platen ikke fullstendig, og man føler en skuffelse etter siste sang. Selv om man ikke kan kreve en ny “The day after tomorrow” er det lov å ønske seg en god erstatter. Noe jeg mener ikke er mye å kreve av dette ellers så talentfulle bandet.

Rating

4 out of 6

Author

Kari-Anne Jakobsen (Studvest.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s