Album review of Eyes On The Highway by Mesta (in Finnish)

Tanskalainen Saybia on jäänyt Kashmirin tavoin maansa ulkopuolella lähes täysin Mewin maanmiestensä varjoon.

Osin tähän lienee vaikuttanut se, että kovin omaperäiseksi Saybiaa ei hyvälläkään tahdolla voi luonnehtia. Kolmannella levyllään yhtye luottaa yhä keskitien melankoliseen indierockiin, jota on viime vuosina saatu kuulla lähes kyllästymiseen asti Coldplayn, Keanen, Starsailorin ja lukuisten edellä mainittuja enemmän tai vähemmän kopioineiden orkesterien levyiltä.

Saybian etu on, että yhtye onnistuu monia muita paremmin pysyttelemään koskettavan kaihon ja ärsyttävän ruikutuksen välisen paperinohuen rajan paremmalla puolella.

Levyn ensimmäinen puolisko on kerrassaan mainio. Levyn avaavien On Her Behalfin, Eyes on the Highwayn, Angelin ja Godspeed into the Futuren sydänsurut, yksinäisyys ja kaipuu eivät ole pelkkää alakuloa, vaan Saybian soinnissa on mukana myös sopivasti lohtua ja toivoa.

Sitten alkaa kuitenkin alamäki: Romeo on selvä harha-askel Mewin reviirille. Saybian pateettinen yritelmä tunteita pursuavasta laajakangasrockista saa kuulijan lähinnä toivomaan, että Romeo lopettaisi sen epätoivoisen uikutuksensa ja kulauttaisi jo sen myrkyn.

Kokonaisuutena Eyes on the Highway lässähtääkin pahasti loppua kohti. Eyes on the Highwaystä saisi koostettua erinomaisen EP:n, mutta täyspitkänä levynä se on korkeintaan keskinkertainen.

Rating

4 out of 6

Author

Antti Aittapelto (Mesta.net)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s