Saybia is back after the tragic accident

The poprock-band is ready with a new video today, after the tragic accident in December, costing the life of lead singer Sørens girlfriend, and injured their daughter Ronja.

The lead singer Søren Huss lost his girlfriend then a truck drove over her in December. The daughter who was a witness to the accident and injured, has now recovered.

Saybia is ready again. The video to their 2nd single release, “On Her Behalf” is available on www.myspace.com/saybia and will be send til the TV-stations today.

The video were recorded in the autumn but were hold back, when the bands lead singer were struck by a tragedy in December, where his girlfriend Camilla were hit and killed by a truck on Toftegaards Plads in Valby. The couples daughter Ronja were injured, but has now recovered.

The band is on tour, and was last month with around 7000 audiences in the Netherlands.

The video to the song is written and directed by Vincent Hazard, the same instructor to the song “Bend The Rules” from Saybias last album. “On Her Behalf” is recorded in Paris on an old military base, which functions as a national sports college today.

The band explains that the song is about faith, in a press release:

– “On Her Behalf” is about faith. Not religion, but faith. The fact that humans will force their own convictions onto others, without regards to the costs of life in the process. That being holy wars, a democracy at war, and all the way down to the bare basics for fatherhood. Being born with a book with blank pages in the hand. Get the possibility to make a choice and learn through the whole life, with the ability to take a stand as well as be convinced by a strangers, or a close friends vision on life.”

Author

René Simmel

Original Danish version

Poprock-bandet klar med ny video i dag efter den tragiske ulykke i december, hvor forsangeren Søren mistede sin kæreste og hvor deres datter Ronja blev hårdt kvæstet
Forsanger Søren Huss mistede sin kæreste, da lastbilen her kørte hende over i december. Nu er datteren, som var vidne til ulykken og blev kvæstet, kommet sig igen. (Foto: Gert Jensen)

Saybia er klar igen. I dag ligger vidoen til deres andet single-udspil, ‘On her Behalf’, på http://www.myspace.com/saybia og bliver sendt til TV-stationerne.

Videoen er optaget i efteråret, men blev holdt tilbage, da bandets forsanger Søren Huss blev ramt af en tragedie i december, hvor hans kæreste Camilla blev ramt og dræbt af en lastbil på Toftegårds Plads i Valby. Parres datter Ronja blev hårdt kvæstet, men er nu kommet sig efter ulykken.

Bandet er på turne og i sidste måned var det med omkring 7000 tilhørere i Holland.

Videoen til sangen er skrevet og instrueret af Vincent Hazard, samme instruktør til nummeret ”Bend The Rules” fra Saybias forrige album. ‘On Her Behalf’ videoen er optaget i Paris på en gammel militærbase, der i dag fungerer som et national sportsgymnasium.

Bandet beskriver i en pressemeddelelse, at nummeret handler om tro:

– ‘On Her Behalf’ handler om tro. Ikke religion, men tro. Det, at mennesker betvinger andre mennesker deres egen overbevisning uden hensynstagen til hvor mange eller meget liv der går tabt på vejen. Det være sig hellig krig, et demokrati i krig og ned til det helt nære, at skulle være far. Blive født med en bog med blanke sider i hånden. Få muligheden for at tage stilling og lære igennem et helt liv ved at evne, både, at kunne stå fast på sit eller lade sig overbevise af et fremmed menneske eller en nær vens syn på livet, skriver bandet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s