Tribute to the woman

Søren Huss talked to his fans in Tivoli

The first time Saybia lead singer Søren Huss said something during the Friday concert in Tivoli, was to the song “On Her Behalf”, which is written to his daughter Ronja.

And the thoughts had without a doubt gone to the daughter on Plænen in Tivoli. Søren Huss has been through the nightmare of his live over the last 6 months, after he lost his wife in a tragic traffic accident on the Christmas 2007, and where 2 year old Ronja were badly injured.

Wall to wall melancholic
Tivoli promised its guests a concert filled with melancholic – and so they got. Even without mentioning his late girlfriend at any time, the lead singer took the microphone halfway throung the concert, and talked about getting hit by a woman’s love.

– If I should talk generally about the man, he can be split in 2. The bottom part – which is easy to influence. And the other part, which is much more tricky. And when a woman gets inside there, he’s hers forever, said Søren Huss, while he referred to his heart, and a “ohhhhh” went thought the crowd.

To stop the total melancholic, he added with a smile:
– At least until there is football in the TV.

Author

Karina Svensgaard

Original Danish version
Søren Huss talte til sine fans i Tivoli

Første gang Saybia-forsanger Søren Huss tog ordet i går under Tivolis fredagskoncert knyttede han ord til sangen ‘On Her Behalf’, som er skrevet specielt til hans datter Ronja.

Og tankerne har uden tvivl gået til datteren i går på Plænen i Tivoli. For Søren Huss har været gennem sit livs mareridt det sidste halve år, efter han i julen 2007 mistede sin hustru ved en tragisk trafikulykke, og hvor 2-årige Ronja blev hårdt kvæstet.

Væg til væg melankoli
Tivoli lovede sine gæster en koncert ‘gennemsyret af melankoli’ – og det det fik de. Selvom forsangeren på intet tidspunkt nævnte sin afdøde kæreste med et ord, greb han halvvejs gennem koncerten mikrofonen og talte om det at blive ramt af en kvindes kærlighed.

– Hvis jeg skal tale sådan generelt om mennesket, så kan det deles op i to. Den nederste del – som er meget letpåvirkelig. Og den anden del, som er mere tricky. Og når en kvinde når derind, er han hendes for altid, sagde Søren Huss, mens han henviste til sit hjerte, og der gik et ‘nååh’ gennem forsamlingen.

Og for at afværge den totale melankoli, tilføjede han med et smil:

– I hvert fald indtil der er fodbold i fjernsynet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s