Saybia gives the last concert in Aalborg

After the month-long tour, which Saybia just started, the band members take a break to concentrate on other things. The concert at Studenterhuset on Saturday, October 11th is therefore the last chance for a long time to experience Saybia live in Aalborg.

Saybias success began when the band signed their first record deal seven years ago. Since then, the band released three albums and played numerous concerts in Denmark and abroad.

Saybia released in August ‘07 their third album “Eyes On The Highway”, which went directly into a 2nd place on the Danish hit chart – only beaten by an English opera singer. First single “Angel” was a huge hit, and was in top 5 on the Airplay Chart for over 11 consecutive weeks, making the song one of the biggest hits of ’07.

Saybia toured in the autumn of ’07 thoroughly in Denmark and the rest of Europe, where they took the breath away of many of their old and new fans with their new found energy and intense light show. After a tragic accident in December, when lead singer Søren Huss lost his girlfriend, Saybia took a step back and focused together on what has brought them together and what will keep them together, the music.

Saybias last tour also brings them out of Denmark to their many fans in Sweden, Norway, Germany, Switzerland, Belgium and Holland.

Author

Nørresundby Avis

Original Danish version

Efter den måned lange turné, som Saybia netop har taget hul på, vil bandmedlemmerne tage sig en pause for at koncentrere sig om andre ting. Koncerten på Studenterhuset på lørdag den 11. oktober bliver således sidste mulighed i lang tid for at opleve Saybia live i Aalborg.

Saybias succes begyndte, da bandet for syv år siden lavede sin første pladekontrakt. Siden da har bandet udgivet tre album og spillet utallige koncerter i Danmark og udlandet.

I august ’07 udgav Saybia således deres tredje album ”Eyes On The Highway”, der gik direkte ind på en 2. plads på den danske hitliste – kun slået af en engelsk operasanger. Første single ”Angel” blev et kæmpe hit, og lå i top 5 på airplay-charten i over 11 sammenhængende uger, hvilket gør sangen til et af de største hits i ’07.

I efteråret ’07 turnerede Saybia grundigt i Danmark og resten af Europa, hvor de tog pusten fra mange af deres gamle og nye fans med deres nyfundne energi og intense liveshow. Efter en tragisk ulykke i december, hvor sanger Søren Huss mistede sin kæreste, tog Saybia et skridt tilbage, og fokuserede sammen på det, som har bragt dem sammen og det der holder dem sammen, musikken.

Saybias sidste turne bringer dem ud over Danmark også forbi deres mange fans i Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, Belgien og Holland.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s