P3 Guld marked a turning point for Saybia (in Danish)

“Vi stod ude bagved og snakkede om, at det godt kunne være, at tingene ændrede sig radikalt efter i aften. Det kan jeg huske, jeg sagde til de andre,” fortæller Søren Huss. Aftenen han snakker om er den aften for ti år siden, hvor Saybia vandt den første P3 Prisen til det første P3 Guld.

Det var meget, meget massivt
Da Saybia vandt prisen, havde de endnu ikke sendt en fuld debutplade på gaden, men numre som ‘The Day After Tomorrow’ og ‘Fool’s Corner’ var allerede blevet spillet massivt på P3.
“Der var begyndt at komme lange køer til vores efterårsturne, så det havde været et ret vildt efterår, og så manifesterede det sig på en eller anden måde den aften,” fortæller Søren Huss, som husker hele perioden som en fantastisk tid.
“Det var meget, meget massivt. Vi blev bombarderet med oplevelser hele tiden, og hver eneste dag var tæt pakket, og så var det i halvandet år. Vi havde håbet på, at det ville blive stort, men vi havde ikke drømt om at det ville blive så stort.”

Vi havde en ide om, at vi ville vinde
Der var ikke på forhånd meldt nogen nominerede ud til prisen dengang for ti år siden, men Saybia havde en ide om, at det måske godt kunne være dem, der løb med P3 prisen. Især fordi de skulle spille tre numre til showet. Og selv om det var fedt at få prisen, så var det en lidt uforløst fornemmelse.

“Det er lidt sjovt. Vi fik faktisk ikke lov til at holde en takketale. Generaldirektøren [Christian Nissen, red.] stod og talte og beskrev hvorfor vi fik prisen, og så sagde han Saybia, wauv, og folk klappede og vi kom op og fik prisen… og så snakkede han videre, og da vi så troede, at vi skulle hen og sige tak til nogle folk, så sagde de, nå det var så det og tak for i aften. Så stod vi der, hej”, husker Søren Huss.

Author

Tine Godsk Hansen (Danmarks Radio)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s