Review of the concert in Metropool November 3rd 2011 (in Dutch)

Saybia weet zeker wel te overtuigen

Are You A Lion, trots uit Overijssel, staat vanavond in het voorprogramma van Saybia. Het gaat goed met ze. Naast dat ze afgelopen week ook al in het voorprogramma van Saybia hebben gestaan in het Patronaat in Haarlem, komt over twee weken hun debuut album uit dat ze gaan presenteren in Het Burgerweeshuis. Dat album gaat ook naar Denemarken, want ze hebben afgelopen twee avonden Deense harten gestolen. Niet alleen Deense harten, ook nog meer Nederlandse harten, zowel in Haarlem als in Hengelo. Het optreden in Hengelo, daar kunnen we over mee praten, en dat was goed, want zo doet Are You A Lion dat.

This slideshow requires JavaScript.

Afgelopen week gaf het Deense Saybia naast Haarlem nog meer optredens in Nederland, maar die werden niet al te positief omschreven. Zanger Søren scheen nogal slecht bij stem te zijn. In Hengelo begon hij inderdaad ook magertjes, waardoor vooral “The Second You Sleep” niet zo mooi klonk als die hoort te klinken. Maar, vanaf dat moment, leek zijn stem wakker te zijn geworden en klonk eigenlijk alles zuiver, zoals je van Saybia gewend bent.

Ondanks dat Saybia bezig is met het vierde album, dat wat dansbaarder lijkt te worden dan vorige albums en waar ze deze avond al wat nummers van lieten horen, kwamen de meeste mensen vooral voor het nummer “The Day After Tomorrow”. Daar maakt Søren de toepasselijke opmerking: “You wouldn’t have been here if we didn’t make this song” over. Niet dat Saybia verder geen mooie liedjes weet te maken, want dat doen ze zeker. Maar “The Day After Tomorrow” blijft toch een publiekslievelingetje. Na dat nummer werd zowel het publiek als de band nog veel enthousiaster.

Rating

None

Author

Marieke Waalwijk (3VOOR12)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s