Review of the concert in Paard van Troje, October 28th 2011

Magisch SAYBIA in ‘t Paard

De Deense band Saybia geeft maar enkele optredens, en gelukkig voor ons doen ze dat in Nederland. ZUBB is erbij in het Paard van Troje in Den Haag. Huss heet ons allen welkom en vindt het geweldig dat er zoveel trouwe fans vol enthousiasme naar hun gig zijn gekomen. Na deze uitspraak wordt Saybia overweldigd door applaus en gejuich vanuit het publiek. Als Huss dan vertelt dat het volgende liedje over verliefdheid gaat, wordt het doodstil in de zaal. Saybia is verliefd op Nederland en het liedje wat daarbij past is ‘The Second You Sleep’, wat met veel animo wordt ontvangen. Ook voor, tijdens en na nummers als ‘The Day After Tomorrow’, ‘I Surrender’ en ‘These Are The Days’ wordt Saybia beloond met luid applaus.

De band geniet en heeft er plezier in weer op het podium te staan na een ingelaste break van twee jaar (uitgezonderd één optreden op Bospop 2010). Søren Huss, Jeppe Knudsen, Palle Sørensen, Sebastian Sandstrøm en Jess Jensen nemen de zaal mee op een dromerige vlucht en worden op hun beurt omarmd door het publiek. Soms lijkt het of de zang van Huss niet helemaal de hoogte kan bereiken die de nummers nodig hebben, maar dat maakt het geheel er live niet minder op. Het is een eerlijk en echt optreden dat Saybia hier geeft. Hun liedjes geven je zalige kriebels en hebben zelfs iets magisch. De rode gloed van het lichtwerk onderstreept perfect de sfeer en romantiek van Saybia.

Het hoogtepunt wordt deze avond bereikt tijdens ‘The Day After Tomorrow’ en de gitaarsolo van gitarist Sebastian Sandstrøm maakt het helemaal compleet. Toetsenist Jess weet ook genoeg contact met het publiek te maken zodat er flink wordt meegezongen. Zijn backing vocals zijn soms niet helemaal verstaanbaar, maar weten de nummers wel de juiste gevoelige lading mee te geven.

Met ‘Dust In Motion’, ‘Unconditional War’, ‘Are You Bitter’ en ‘Cul-de-Sac’ wordt het Paard nog getrakteerd op enkele nieuwe nummers. Huss geeft aan dat de band druk bezig is met een vierde album en dat we Saybia volgend jaar weer mogen verwachten. Het publiek gaat daarop luid tekeer en vraagt om meer. Vanaf het balkon schreeuwt iemand een verzoekje en Saybia speelt. Na ‘Brilliant Sky’ als afsluiter blijft het publiek staan, maar ondanks de korte encore en het enthousiasme van het publiek komt de band deze avond niet terug op het podium. Jammer, maar we weten intussen dat we volgend jaar weer getrakteerd zullen worden op mooie optredens en een nieuw album van Saybia.

Setlijst:

7 Demons
Bend The Rules
Gypsy
The Second You Sleep
Fools Corner
I Surrender
Dust In Motion (New Song)
Are You Bitter (New Song)
Cul-de-Sac (New Song)
Romeo
Untitled
A Walk In The Park
The Day After Tomorrow
In Spite Of

Encore:
Unconditional War (New Song)
Brilliant Sky

Rating

None

Author

Sebastiaan (ZUBB – online zubbculture magazine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s