Søren Huss moved and touched the audience

On Thursday November 15th Søren Huss visited the venue Gimle in Rosilde.
With him was his Huss-band and Sofia Hedia. Søren Huss’s two solo albums has been well received by the press, and the expectations for this concert were once again high.
He gave a warm,and beautiful concert that touched everyone, unless they had a heart of (granite) stone. The concert got 5 out of 6 stars.
Read the hole review in Danish:

Søren Huss bevægede og rørte publikum

Torsdag d. 15. november, spillede Søren Huss (forsangeren fra Saybia) på Gimle. Med sig havde han sit Huss-band og opvarmning som: Sofia Hedia. Søren Huss’s to soloalbums fik en god modtagelse i pressen, så forventningerne til denne koncert var høje.

Den EP-aktuelle sangerinde Sofia Hedia varmede op med numre fra hendes debut EP “Hudløs”, der udkom 29. oktober. Sofia er en ung musiker i branchen, hvilket hendes optræden også gav udtryk for, men med flere koncerter og optrædner, kan hun komme op på niveau med bl.a. færøske Eivør Pálsdóttir og norske Susanne Sundfør.

Umiddelbart efter sceneskift gik Søren Huss på scenen og sang og spillede titelsangen til hans solodebutalbum “Troen & Ingen”. Han fik hurtigt kørt publikum helt ned i gear, hvor det udelukkende var ham der bestemte tempoet og stemningen. Herefter kom Huss-bandet på scenen og sammen spillede de titelnummeret til hans seneste udgivelse “Oppefra & Ned”. Den blev efterfulgt af “Det er ganske enkelt”, “Koma” og “Adgang forbudt”, der også stammer fra det nye album. På trods af sangenes indadvendthed, var Søren meget udadvendt, smilende og snaksagelig med publikum. Det gav en lidt løssluppen stemning, hvilket øjeblikkeligt smittede af på alle.

Koncertens første højdepunkt blev nået, da “Som mejslet i massiv granit” blev spillet. Teksten om forelskelse, kærlighed og følelsen af at miste alt, ramte og fangede publikum.

Sangen blev efterfulgt af “Du er…”, “Hvorfor?”, “Svigt” og “Jeg finder vej”. Det var rørende og bevægende at høre Sørens Huss’s sange, som indeholder så meget smerte, bitterhed, afmagt, desperation og en kærlighed til hans datter.

Aftenens andet højdepunkt var da protestsangen “Den Der Isme” fik løsnet op i publikum og givet koncerten en nyt liv. Protestsangen blev afløst af en sang om finansielle problemer – “De sorte tal”. Første del af koncerten blev afsluttet af “Øjeblikket”.

Der gik ikke mange minutter før publikum kaldte på “Ekstranummer”, så bandet kom hurtigt på scenen igen og spillede først “Den smukkeste sommerdag” og derefter “Et hav af udskrakte hænder”. Sidstnævnte har en livskraft, der er meget karakteristisk for Søren Huss, for selv om han har været igennem en voldsom tragedie, har han alligevel kraft til at se fremad og se lyst på tingene. Men det skyldes sandsynligvis at har haft mulighed for at komme ud med sine følelser og tanker igennem musik og sang.

Koncerten blev rundet smukt af med “Tak for dansen”.

Søren Huss gav en varm, smuk og bevægende koncert, der rørte alle, med mindre man havde et hjerte af (granit)sten. Koncerten får 5 ud af 6 stjerner.

Af Mads Pristed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s