Huss in Aarhus

søren_article

Review of Sørens concert in Voxhall, Aarhus on November 23rd 2012

Summary: Although the show does not get top rating, it was a more than pleasant experience. Moments where the vocals were allowed to stand in the center, and where the fine poetry spoke for itself, was touching, cutting and seducing.

Author:

Jacob Krag Lind, Kontekst.it

Rating:

4 out of 5 stars

Read the Danish review:
At have Huss i Aarhus

For 5 år siden mistede Saybia-forsanger Søren Huss sin kone i et trafikuheld. I solokarrierens musik høres Huss’ horrible historie om kærligheden og krisen. 

Fredag d. 23. november kl. 22 skulle et udsolgt og propfyldt Voxhall huse Saybia-frontmanden Søren Huss. En forventningsfuld sitren blandt folk og fans bredte sig, og det 5 mand høje band gjorde alt hvad de kunne, for at indfri forventningerne, i hvad der skulle vise sig at være en dynamisk og rummelig koncert.

Det var nemlig et ganske veloplagt Hussorkester, som stod bag den skæggede sanger, der var mere end benovet over det store fremmøde. Ligeså velspillende og perfektionistisk sangene blev udført, lige så langt nede på jorden var Hussbandet mellem sangene, hvor der blev snakket og kommenteret på de mangetallige opråb og udbrud fra publikum.

Huss’ foreløbige solokarriere har kastet to albums af sig. På pladerne såvel som til koncerten bevæger musikken sig et sted i mellem en velkendt danskklingende rock, sørgelige og smukke ballader samt små og skrøbelige viser. Teksterne er på én gang let tilgængelige og forståelige, og på samme tid hjerteskærende sørgelige.

Et gisp gik gennem salen da musikken fadede ud mens lysene dæmpedes, og Huss krængede følgende forfærdeligt smukke strofer ud: ”Alt i mig vil med dig // Jeg vil med, tag mig med!” Instrumenter og lys vendte tilbage, og publikum svajede fornøjeligt fra side til side igen.

At være taknemmelig for andres dødsfald er der som minimum et af De 10 Bud, som taler imod. Alligevel er det fristende at tænke tanken, da de sangperler, der er kommet ud af Huss’ dødskrise med kærligheden, er så gribende smukke og begavede, at man ikke skal

lede længe efter Brandts, Sebastians, CV Jørgensens og Larsens arvtager.

Desværre for helhedsoplevelsen taber koncerten en smule terræn cirka halvvejs i gennem showet. Skylden må gå til det relativt beskedne bagkatalog, Huss som solist besidder, og da de to udgivne albums fra henholdsvis år ’10 og ’12 ikke er gennemsyrede hitparader, ja så måtte hullerne jo fyldes med melodierne fra anden og tredje hylde.

Summary: Selvom koncerten ikke får topkarakter, var det en mere end god oplevelse. Momenterne, hvor vokalen fik lov at stå i centrum, og hvor den fine lyrik talte for sig selv, var rørende, skærende og forførende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s