Magnificent concert boys – great review of DotS’ concert

jess_articleGreat review of Jess and DotS’ concert in the venue Radar, Aarhus, DK on March 22nd 2013.
The Danish music magazine GAFFA were at the concert, and with 5 out of 6 stars it seems it was a success.
Read the review in Danish:
 
Anmeldt af Morten Larsen
Stjerner: 5 ud af 6

Havets helte sejlede sikkert i havn

Det var på ingen måde en flok ukendte herrer, der fredag aften bød undertegnede og omkring hundrede andre mennesker op til en smagfuld omgang folkrock. Dangers of the Sea med kapaciteter som Jess Jensen (Saybia) og Frederik Teige (eks-Efterklang) udgav deres debutalbum for en måneds tid siden, og lige siden havde jeg faktisk glædet mig til at opleve søhestene spille de nye sange live. Albummet viser en melodisk variation i genren, som er imponerende, og det virkede til, at bandet havde tænkt over, hvordan de 45 minutter var skruet sammen, således at variationen også kom til udtryk live.

Lad os alle bede

Der blev lagt for med en slags form for indgangsbøn i den ultrakorte “Your Hands Are Folded”, hvor forsanger Andreas Bay Estrup allerede her viste format på sin karakteristiske vokal. Den korte åbning blev fulgt op af en lidt hurtigere sag, nemlig “Mine To Keep”, hvor især Jess Jensen på tangenter og Frederik Teige på elguitaren havde nogle fine øjeblikke. Det havde Jensen dog ofte i en koncert, hvor han spillede en stor rolle i lydbilledet. Bandets sange er ekstremt flotte med melodier, som skaber stemningsbillede på stemningsbillede. Du får som publikum lov til at danne dine egne billeder, mens musikken spiller. Hvad mere kan du forlange?

Andreas Bay Estrup fik takket os for at være mødt så talstærkt op, trods det faktum, at der både var X Factor og landskamp i fjernsynet. Det var ellers ikke meget, han sagde fra scenen, men han virkede alligevel tændt. Det gjorde faktisk alle fem herrer på scenen, og det var en fornøjelse at mærke den energi, som var til stede.

Nu har bandet jo indtil videre kun udgivet et enkelt album, og fra dette blev vi trakteret med ni meget forskellige skæringer, men alle med den her specielle stemning. Jeg synes, at det er tydeligt, at der i flere af sangene er pendanter til Saybias lydbillede. Især i en sang som “Light” med fremtrædende tangenter og den samtidige melankoli, der automatisk rammer et sted i hjertekulen. Alle fem bandmedlemmer lagde kor på de forskellige sange, og det gav en følelse af en eller anden form for samhørighed. Fællesskab.

Koncerten var alt for hurtigt overstået, men vi fik en fin afslutning med blandt andet “Sheer Desperation”, vel nok bandets bedste skæring med fintfølende fingerspil og Jess Jensens dunkende tamburin på to og fire, der gjorde lydbilledet komplet. Der blev sjovt nok sluttet af med “Your Time Is Wasted”, hvor de himlende harmonier endnu engang gjorde udslaget – og var der noget, jeg ikke havde gjort, så var det da at spilde tiden.

Fremragende koncert, boys.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s