Interview with the Danish Hi-Fi Klubben (in Danish)

Efter otte års stilhed udsender Saybia et nyt album. Få mulighed for at høre det før alle andre, når Hi-Fi Scenen inviterer til lytte- og interviewsession den 29. september.

Den 2. oktober udkommer Saybias længe ventede album ’No Sound From the Outside’, der er bandets første albumudgivelse i otte år.

saybia-topimage

På det danske rockbands nye album er de gået tilbage til rødderne, da de har skrevet numrene sammen i deres gamle øvelokale i barndomsbyen Nyborg, hvor bandet blev dannet tilbage i 1993.

Vi havde lavet en tirsdags-musikklub i vores gamle øvelokale, hvor vi bare mødtes for at spille musik. Der var en helt særlig ånd over at gå op ad trapperne og være tilbage igen.

“Det var lidt ligesom i gamle dage – da man var ung og havde optur over at have lavet et nyt nummer. Det var noget af den samme energi, der var til stede. Vi havde ikke nogen deadline hængende over hovedet, vi havde ikke nogen pladekontrakt, det var kun for musikkens skyld”, fortæller forsanger Søren Huss, der sammen med Jeppe Langebek Knudsen, Palle Sørensen og Jess Jensen udgør kernen i Saybia.

Over en periode på otte måneder blev numrene i øvelokalet til flere og til sidst stod Saybia med materiale nok til et nyt album.

Vi er et band, der har spillet sammen i rigtig mange år. Det giver en indforståethed og er noget helt særligt. Når man står i et øvelokale og det hele får lov til at koge, så er der ikke meget, der slår den følelse.

For at udfordre både sig selv og deres lyd tog Saybia numrene med til producerne Michael Patterson, som har arbejdet sammen med bl.a. Beck og danske Spleen United, samt Nic Jodoin, som tidligere har arbejdet sammen med Black Rebel Motorcycle Club, og indspillede albummet i de legendariske Ocean Way-studier i Los Angeles.

Vi indspillede igennem en Neve pult – en legendarisk konsol, som lyder helt fantastisk. Vi kunne godt tænke os at være et sted, hvor det rigtig fede gear var. Det rigtige gear lyder bare fedt! Vi synes, det kan høres på pladen.

Få et unikt indblik i Saybias kreative arbejde med deres musik og en lytteroplevelse ud over det sædvanlige, når Hi-Fi Scenen inviterer til lytte-og interviewsession med bandet.

“Det bliver en speciel setting. Vi glæder os til, at publikum skal høre pladen og ikke mindst til at svare på deres spørgsmål. Det er ikke et album, hvor vi har forsøgt at lave singler, det skal høres i sin helhed som en musikalsk rejse”, siger Saybia.

Vært for Hi-Fi Scenen med Saybia er musikjournalist og prisvindende radiovært på P6 BEAT, Carsten Holm, der vil guide publikum igennem bandmedlemmernes 23 år lange musikalske samarbejde og interviewe dem om, hvordan deres nye album er blevet skabt – alt sammen foran et livepublikum, der også vil få mulighed for at stille spørgsmål direkte til Saybia.

Herudover vil numrene fra albummet få premiere på et af verdens allerbedste lydanlæg – et Steinway Lyngdorf S-Series, som sikrer den optimale lydoplevelse.

Author:

Hi-Fi Klubben

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s