Same way as Sinatra (in Danish)

This is where SAYBIA recorded their new album

“You get Your act together when You stand there” Søren Huss tells about the Saybia recording in Frank Sinatra’s studio.

“I did it my way”. After finding himself as a soloist and songwriter with two Danish-language album after the tragedy in 2007, when his late wife died in a traffic accident, that’s Søren Huss’ quote too.

Photo by WAIITT

Photo by WAIITT

The famous Frank Sinatra quote fits in more ways than one way, when it comes to Søren Huss. The new Saybia album is recorded in a studio in Los Angeles, which was originally was built in the 50s by the American crooner.

And subsequently used by a long line of big stars like U2 and Michael Jackson. And now the five Danish musicians from Nyborg, which releases a new album for the first time in eight years.

Author:

Jan Eriksen, BT, October 2015

Read the hole Danish version

Går Sinatra i bedene: Her indspiller Saybia nyt album

»Man tager sig sammen, når man står der,« fortæller Søren Huss om at ind-spille med Saybia i Frank Sinatras studie.

’I did it my way’. Sådan kan Søren Huss sige efter at have fundet sig selv som solist og sangskriver på to dansksprogede album efter tragedien i 2007, hvor hans daværende kone omkom i en trafikulykke.

Det kendte Frank Sinatra-citat passer på mere end én måde, når det gælder Søren Huss. For det nye Saybia-album er indspillet i et studie i Los Angeles, som oprindelig blev bygget i 50erne af den amerikanske crooner.

Og som senere er brugt af en perlerække af store stjerner som U2 og Michael Jackson. Og nu også af de fem danske musikere fra Nyborg, der sammen udsender nyt album for første gang i otte år.

Laksefarvet Hollywood-motel

Ocean River Recordings ligger på Sunset Boulevard i Los Angeles, og for at det ikke skal være løgn, boede Saybia i et klassisk laksefarvet Hollywood-motel i gå-afstand af studiet.

»Der er en masse stemning i studiet. Bare når man træder ind i receptionen, ser og lugter man, hvad der ligner de samme gulvtæpper, der har ligget der i 60 år,« siger Søren Huss og fortsætter:

»Vi indspillede i det såkaldte Studie B, som Sinatra byggede til sig selv. Selvfølgelig bliver man påvirket af stedets historie og miljøet. Som Palle (Sørensen, trommeslager, red.) så poetisk sagde, har man ikke lyst til at fucke med Frank Sinatras spøgelse. Man tager sig sammen, når man står der. Vi skulle vænne os til de store rum, det var vores første indspilning i otte år, og der var lidt jetlag hos nogle af os.«

Indspilningerne blev ledet af producerne Nick Jeudan og Mark Patterson, som også producerede Søren Huss’ anden soloplade ’Oppefra & ned’.

Mødes hver tirsdag

Selvom Saybia har været gemt væk i et hjørne de seneste år, og alle medlemmer udover Huss har fået andre job eller er under uddannelse, har bandet holdt sammen i alle årene.

Helt præcis i Danmarks ældste øvelokaleforening, Muzirkus i Nyborg, hvor de er mødtes stort set hver tirsdag siden begyndelsen for 22 år siden, og hvor nyklassikere som ’The Second You Sleep’ og ’I Surrender’ så dagens lys. Og ja, der har også været støtte og opbakning i øvelokalet til Søren Huss i den første periode efter hans kones død.

Søren Huss har en fast pasningsaftale for datteren på bandets øveaften.

»Vi har holdt fast i at mødes hver tirsdag gennem alle de mellemliggende otte år. Uden mødepligt. Det er et sted, hvor vi har kunnet holde venskaberne ved lige – og hygge os. Vi er vildt seriøse med vores musik, men der skal også være plads til det andet,« siger Søren Huss.

’Vi skændes, så det rusker’

»Der har nok hele tiden ligget en ikke udtalt fælles følelse af, at der nok i fremtiden ville komme et album. Det var ligesom at slå op med kæresten, da vi brød med hinanden i 2008. Når mennesker bryder med hinanden, er man nødt til at lukke helt ned og holde op med at knalde. Vi havde et behov for at lukke ned musikalsk – og stadig være venner. Det sidste er vigtigt. Vi har så fundet lysten til at være sammen igen musikalsk,« siger keybordspilleren Jess Jensen.

»Vi er et gammelt ægteskab, det river og rusker indimellem, og vi skændes, så det brager. Men sådan skal det være. Præmissen for det nye pladeprojekt har været, at vi gerne må være uenige. Vi måtte ikke dvæle ved fortiden eller tænke i fremtiden. Det var her og nu,« tilføjer Søren Huss.

Hvad har du fået ud af dine år som solist?

»Jeg har lært min metier som musiker og performer at kende. Jeg ser soloalbummet ’Troen & ingen’ som min svendeprøve som sangskriver. De seneste år har jeg optrådt meget i kirker, hvor jeg er barberet ned til at være vært og performer. Jeg føler mig etableret som sangskriver. Klart, at jeg på et tidspunkt frygtede at være på vej ud af det hele. Der var en smule angst, da jeg skulle ud som solist – men de følgende år har jeg fået troen på mig selv som performer,« siger Søren Huss.

Forfatter:

Jan Eriksen, BT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s