Concert review from Fermaten March 19th 2016

Saybia spoiled the Fermaten-guests
The band re-emerged with flying colors Saturday evening

Author: Kim Hansen, Herning Folkeblad (March 20th 2016)

Rating: 4 stars

For more than 15 years ago SAYBIA topped the charts – in front of Shakira, Kylie Minogue and Depeche Mode. The Funen pop rock band delivered a big concert in Sdr. Anlæg – disbanded – to once again come together, as rock bands apparently always does.

Therefore it was a little anxious to see whether they reappeared as Dizzy Mizz Lizzy or Michael Learns to Rock. It was most like Dizzy, fortunately. The applause was high and cordial throughout the concert. The Fermaten-floor was packed by people in their forties who were young back then SAYBIA were big – and the audience liked what they heard. At least, when the band played their hits.

Read the hole review in Danish:

Saybia hyggede om Fermaten-folket i fyrrene
Bandet genopstod med glans lørdag aften
20. marts 2016, 00.05
Fire stjerner

HERNING For godt 15 år siden toppede Saybia hitlisterne – foran Shakira, Kylie Minogue og Depeche Mode. Det fynske poprock-band leverede dengang et brag af en koncert i Sdr. Anlæg – gik i opløsning – for atter at finde sammen, som rockbands åbenbart altid gør.

Derfor var man lidt spændt på, om de genopstod som Dizzy Mizz Lizzy eller som Michael Learns to Rock. Det blev mest som Dizzy. Heldigvis. Klapsalverne var høje og hjertelige gennem hele koncerten. Fermaten-gulvet var tætpakket af folk i fyrrerne, der var unge dengang Saybia var store – og publikum kunne lide, hvad de hørte. I hvert fald, når bandet spillede deres hits.

Der er nemlig ingen sure miner til en Saybia-koncert. Det er altid hyggeligt. Selv når alle fem medlemmer af bandet banker løs på instrumenterne, svinger med de lokker de nu har tilbage og lyset blinker heftigt. Så lyder det stadig som noget, der kan spilles søndag formiddag på P4, uden at folk ville ringe ind og klage.

Saybia har heldigvis så mange hits, at festen var oppe i gear hele tiden. Bandet begik også den taktiske genistreg at fyre flere hits af tidligt i koncerten. Ligesom en fodboldkamp har godt af et tidligt mål, så løftede det stemningen rigtig meget at »The day after tomorrow« og »The second you sleep« sparkede folks humørbarometer tidligt i top.

Bandet virkede også godt sammenspillet. Og Søren Huss kan jo synge trusserne af selv den dydigste pige fra Snejbjerg. Og charmere kunne han også: »Hvad skal vi med Boxen, når vi har Fermaten« og »Herning er det bedste publikum hidtil på turneen«.

Eftersom bandet var i hi i mange år, regnede Huss sig frem til, at det var 8-10 år siden seneste koncert på Fermaten. »Så længe kommer der ikke til at gå til næste gang«, lovede forsangeren – og det efterfølgende bragende bifald understregede at kærligheden fortsat er gengældt mellem Fermaten-folket og det genopståede band.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s