Concert review from Vega March 20th 2016

It’s great to spend a Sunday in the company of SAYBIA

Store Vega, Copenhagen, March 20th 2016
4 out of 6
Reviewed by Amir Ameriran, Tjeck.dk

It has been 3.5 years since I saw Saybia. Back then it was in DR’s Concert Hall, where they celebrated their 10th anniversary of their debut album The Second You Sleep. It was not long ago they announced that they were ready to publish again and we got the release on October 2nd 2015. This evening in Vega was the end of their Danish Tour. Saybia had sold out the Venue (Store Vega) and this was the first time since their debut in 2002.

In the best Axl Rose style SAYBIA came on the scene 30 minutes later than planned. The first song played was Untitled from These Are The Days. SAYBIA were Instrumentally “on” from the start. They came over the stage and you could feel the music deep inside. Among other ended the band Untitled by with a solid rock-outtro.

Søren Huss is another story, as it was obvious that he was suffering from a cold. He fought frequently with the high notes, which usually is not a problem. He pushed his voice to the limit and it could be heard. Most often it seemed as if it was difficult for him to start the song, whereas it was better as the song progressed towards the end.

The first handful of songs was a clean hit parade from the heroes, including Eyes On The Highway, 7 Demons, In Spite Of and On Her Behalf. The latter’s text gave me chills. It hit spot on, especially taken in consideration of how the World situation looks these days. Furthermore, we got The Second You Sleep, where Huss asked everyone to sing along.

Huss had a great grip on the audience the whole evening, and the audience loved him – including myself. He joked and interacted with the audience, which made the concert more intimate. They +1000 people in Vega felt suddenly as 100.

….

Read the hole original Danish version:

Det er dejligt at tilbringe sin søndag i selskab med Saybia

Store Vega, København V, 20. marts 2016

4 ud af 6

Anmeldt af Amir Amirian

Det er ved at være 3,5 år siden jeg så Saybia. Dengang var i det i DR’s Koncertsal, hvor de fejrede deres 10 års jubilæum for deres debutplade The Second You Sleep. Det er ikke lang tid siden de offentliggjorde, at de var klar til at udgive igen og vi fik udgivelsen den 2. oktober 2015. Denne aften i Vega var slutningen på deres Danmarks turné. Saybia havde udsolgt salen, og dette var første gang siden deres debut i 2002.

I bedste Axel Rose stil kom Saybia på scenen 30 min senere end planlagt. Det er fandme Rock’n’Roll – sarkasme kan forekomme. Det første nummer, der blev skudt af var Untitled fra These Are The Days. Instrumentalt var Saybia på fra starten. De kom over scenekanten og man kunne mærke musikken inderst inde. Bl.a. sluttede bandet Untitled af med en gedigen rock-outtro.

Søren Huss er dog en anden sag, da det var tydeligt, at han var ramt af en forkølelse. Han kæmpede oftest med de høje toner, som normalt ikke plejer at være et problem. Han pressede sin stemme til det yderste og det kunne høres. Oftest virkede det som om, at det var sværest for ham at starte sangen, hvorimod det blev bedre som sangen skred mod enden.

Den første håndfuld af sange var en ren hitparade fra folkeheltene, heriblandt Eyes on the Highway, 7 Demons, In Spite Of og On Her behalf. Sidstnævntes tekst gav mig kuldegysninger. Den ramte lige ind, særligt taget i betragtningen af, hvordan verdenssituationen ser ud disse dage. Endvidere fik vi The Second You Sleep, hvor Huss opfordrede alle til at synge med.

Huss havde hele aftenen et fantastisk tag om publikum, og publikum elskede ham – inklusiv mig selv. Han jokede og interagerede med publikum, hvilket gjorde at koncerten blev det mere intim. De +1000 mennesker i Vega føltes pludselig som 100.

Søren introducerede deres nye plade, og herefter fik vi 3 sange i streg. Generelt må jeg sige, at det virker som om Saybia ikke ved hvilket ben de skal stå på. Det ene ben har sit fodfæste i 2016, hvorimod det andet er i starten er 00’erne. De vil gerne udvikle sig, men de formår alligevel aldrig at gøre det helt, hvilket ikke fungerer skide godt.

På det nye nummer Down var Huss’ stemme på sit værste. Han nærmest brummede det halve af sangen ofte sang han falsk. Deres nummer Still Waiting var ganske fed, men vokalen havde fået et snært af roboteffekt, hvilket fungerede knap så godt.

Herefter forsatte de deres hitparade – andet er også svært, når ens tre første plader nærmest kun består af gode numre. Heriblandt fik vi Angel i en lidt alternativ version, Fool’s Corner, og The Day After Tomorrow, hvor folk gik helt amok. De sang med på toppen af deres lunger og stemningen forsatte, da Huss & co. spillede Brilliant Sky efterfølgende.

Aftenen sluttede af med ekstranumre, hvor de blandt andet spillede et Bowie nummer, Lazarus, og deres egne klassikere Bend The Rules og I surrender.

Generelt en fantastisk aften med Saybia, hvor bandet det meste af aftenen var på toppen og havde en fed energi. Det var meget sjældent, at de spillede skævt. Huss’ egen performance har været bedre, men man må give at han prøvede på trods af en stemme, der var ramt. Alt i alt en god og dejlig aften i selskab med Saybia, dog uden at den blev mindeværdig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s